BIOSAXON

BIOSAXON živinska sol

Najčistejša evaporirana sol za živini potrebno prehrano

Zagotavljanje optimalne oskrbe s soljo za živino

Živinska sol ter solni in mineralni lizalni kamni BIOSAXON se proizvajajo na okolju prijazen način in izključno iz najčistejše evaporirane soli iz rudnikov v okolici Salzburga: iz hribov avstrijskih solnograških krajev Bad Ischl, Altaussee in Hallstatt, ki spadajo pod svetovno kulturno dediščino UNESCO. Proces pridobivanja soli poteka popolnoma avtomatsko v enem izmed najmodernejših proizvodnih obratov v Evropi.

Živinska sol BIOSAXON je optimalna sol za vse vrste živine. Vsi produkti nejodirane živinske soli, kot tudi lizalni kamni, imajo BIO certifikat in so primerni za BIO kmetijstvo.

Sol je izredno pomemben dejavnik za živini primerno prehrano. Zdravje in vitalnost živali neposredno pripomore k visoki kvaliteti mleka, mesa, volne in drugim dejavnikom. Glede na uporabljeno krmo imajo živali različne potrebe po soli, katere lahko živinska sol BIOSAXON optimalno zadovolji.

Visoka, konstantna kvaliteta in razpoložljivost v vseh možnih pakiranjih zagotavlja najprimernejšo uporabo tako v kmetijski industriji, kot tudi neposredno na kmetijah pri kmetovalcih. Enostavno doziranje predstavlja optimalno dopolnitev k osnovni živinski prehrani.

Proizvajalec je podjetje z več kot 400 letno tradicijo proizvodnje soli v Avstriji in se ponaša s sledečimi certifikati: GMP, IFS (vključno s HACCP), QS, ISO 9001, ISO 14001 ter zagotavlja najvišje kakovostne standarde. Najsodobnejši proizvodni procesi in odlično izobraženi strokovnjaki zagotavljajo konstantno visoko kakovost proizvodov, najvišjo stopnjo čistosti soli in 100 % sledljivost. Proizvodi odgovarjajo normam in kriterijem ter izpolnjujejo najvišje zahteve.

BIOSAXON PROIZVODI

BIOSAXON živinsko sol je mogoče dobiti v nejodirani ali jodirani obliki v razsutem stanju ali v 25 kg, 50 kg oz. big bag vrečah.
Poleg klasične živinske soli je na voljo široka paleta solnih in mineralnih lizalnih kamnov, ki optimalno dopolnjujejo živinsko prehrano.

ŽIVINSKA EVAPORIRANA SOL, NEJODIRANA IN JODIRANA

Za govedo, ovce, koze, konje in divjad: 25 kg in 50 kg vreča ter rinfuza

SOLNI LIZALNI KAMNI

Za govedo, ovce, koze, konje in divjad: 5 kg in 10 kg

MINERALNI SOLNI LIZALNI KAMNI Z BAKROM, JODIRANI

Za govedo, konje, ovce, koze in divjad: 3 kg in 4 kg
Za govedo in divjad: 5 kg ali 10 kg

BERGKERN – NARAVNI SOLNI LIZALNI KAMNI

Za govedo, ovce, koze, konje in divjad: 25 kg vreča

EKOLOŠKE KMETIJE

Vsi produkti nejodirane živinske soli, kot tudi vsi lizalni kamni imajo BIO certifikat in so primerni za BIO kmetijstvo. Z BIO certifikatom lahko dobite: BIOSAXON živinsko nejodirano sol v vrečah, solne lizalne kamne, solno-mineralne lizalne kamne z jodom. BIOSAXON lizalni kamni pod vplivom zunanjih vremenskih razmer ohranijo svojo obliko in na paši ne razpadejo. So tudi brez barvil.

ZAKAJ BIOSAXON PROIZVODI?

Sol je izredno pomemben dejavnik za živini primerno prehrano. Zdravje in vitalnost živali neposredno pripomore k visoki kvaliteti mleka, mesa, volne in zdrave dlake. BIOSAXON optimalno dopolnjuje prehrano živali, zadovolji potrebe po soli in mineralnih snoveh, ponuja primerno sol za različne skupine živali, lizalni kamni na paši ob dežju ne razpadejo, lizalni kamni imajo BIO certifikat.
Če se živina prehranjuje večinoma z rastlinskimi vlakni, je vsebnost natrija minimalna in pogosto prenizka. Da ne pride do pomanjkanja natrija in joda, je živalim potrebno redno dodajati zadostne količine živinske soli. Paziti je potrebno, da se živali soli, ki jo dobijo, ne prenajejo, saj pri tem pride do povečanega odvajanja blata. Kadar živalim sol ne moremo dodajati redno, jim je bolje ponuditi solno – mineralne lizalne kamne, saj pri tem do predoziranja soli ne pride!

Potrebe za 650 kg žive mase pri dnevni molži 30 l mleka je 30 g Na / dan – kar pomeni okrog 70 g živinske evaporirane soli na dan na žival.

ZAKAJ MINERALI IN MIKROELEMENTI V BIOSAXON PROIZVODIH?

Lizalni kamni BIOSAXON so izdelani iz najčistejše evaporirane soli in vsebujejo kakovostne mineralne snovi in mikroelemente.
JOD – preide v sestavo hormona žleze ščitnice, kjer regulira delo celotnega metabolizma
KALCIJ in FOSFOR – sta nezamenljiva v gradnji kostnega tkiva in kosti
SELEN – preprečuje sterilnost in atrofijo prečno progastih mišic, ima pomembno vlogo pri delovanju ščitnice ter povečuje mlečnost
KOBALT – je neizmerno pomemben za sintezo vitamina B12 in preprečuje slabokrvnost
NATRIJ – omogoča vzdrževanje tlaka izvenceličnih tekočin in je pomemben za delo mišic, kot tudi srca, živčevja ter živčnih celic; v telesu se ne shranjuje, zato ga je potrebno redno dodajati
CINK – simptomi pomanjkanja cinka se kažejo v zaostajanju rasti, v spremembah na koži, ušesih in kopitih (parkljih), pojavih driske ter slabemu izkoriščanju hrane
MANGAN – se nahaja v sestavi vseh telesnih tkiv in zelo ugodno vpliva na reprodukcijo in razvoj kosti
MAGNEZIJ – pri živalih se največje količine nahajajo v kosteh in zobovju, posledica pomanjkanja so krči
BAKER – posledice pomanjkanja so: slabokrvnost, zmanjševanje rasti, spremembe na kosteh, depigmentacija dlake in volne, zmanjševanje reprodukcije, lahko izzove tudi šibkost srca

KJE LAHKO KUPITE BIOSAXON PROIZVODE?

V kmetijskih zadrugah, agro trgovinah, večje količine pa vam lahko tudi dostavimo.

Ujemajočih izdelkov ni mogoče najti.