emona krmila

Proizvodnja krmil: emona krmila

Družba Jata Emona s svojo znamko emona krmila ima na področju krmil že več kot 50 letno tradicijo. Trenutno poteka na petih lokacijah: v Ljubljani, v Škofji Loki, v Novem mestu, v Ljutomeru in v Ajdovščini.

Osnova za porazdelitev proizvodnje po posameznih lokacijah je geografske narave in specializacija po posameznih proizvodnih programih.

Tako v največji mešalnici v Ljubljani in v manjši v Ljutomeru proizvajamo brez GSO (gensko spremenjenih organizmov) in GSO krmila za vse vrste in kategorije živali. V Ljubljani poteka tudi proizvodnja premiksov in mineralno vitaminskih dodatkov. V Novem mestu in v Ajdovščini proizvajamo le krmila brez GSO, v mešalnici Ajdovščina pa tudi krmila ekološkega programa. V Škofji Loki pa glede na proizvodni program lahko uporabljamo tudi ribjo moko.

Na vseh lokacijah uporabljamo le najkakovostnejše surovine, katerih kakovost se preverja že na izvoru pri dobavitelju in nato na samem vhodu v mešalnice.

Del žit je tudi domačega porekla in jih odkupujemo neposredno od slovenskih proizvajalcev.

Kljub različnim lokacijam, je proizvodnja vodena centralno. Prav tako so centralno organizirani vzporedni oddelki, kot je nabava surovin, prodaja izdelkov, tehnološka služba in kontrola kakovosti.

Naši glavni cilji so maksimalna in stabilna kakovost izdelkov, pravočasna priprava in odprema izdelkov končnim kupcem in optimalna učinkovitost in racionalnost proizvodnih procesov.

Kvaliteta in varnost emona krmil

Želene cilje in rezultate dosegamo s sodobno opremo od transporta in skladiščenja. Preko različnih mlinov, tudi valjčnih, s hitrimi in natančnimi mešalci pa do končne termične obdelave krmil s superkondicionerjem, ekspandiranjem in peletiranjem. Na vseh korakih od sprejemanja surovin, proizvodnih procesov do odpreme končnih izdelkov spremljamo parametre, ki določajo končno kakovost. Sprotna in končna kontrola odreja, ali je izdelek primeren za prodajo ali ne.

Celoten proizvodni sistem je organiziran po HACCP programu. Kontinuirano pravilnost vseh postopkov pri proizvodnji Brez GSO krmil za krave dokazujemo s pridobljenim certifikatom IKC-Maribor po standardu “Brez GSO – Brez gensko spremenjenih organizmov©” in pri proizvodnji Brez GSO krmil za purane s certifikatom po standardu “Codex Alimentarius Austriacus on GMO-free production”, nadzornega organa AGROVET iz Avstrije. Za proizvodnjo ekoloških krmil imamo pridobljen certifikat kontrolnega organa Inštitut KON-CERT iz Maribora.

Jata Emona – emona krmila zastopnik za Savinjsko dolino: CATANIA PRO, d.o.o..

Podrobnejši program na uradni spletni strani: www.jata-emona.si

Prikaz vseh 4 rezultatov