PECTOLIT plus (za ravnotežje elektrolitov)

66,30  vklj. z DDV

PECTOLIT plus – dopolnilna rudninska dietetična krmna mešanica za stabilizacijo ravnotežja med vodo in elektroliti za teleta in jagnjeta, ki so ogrožena zaradi driske.

Ni na zalogi

Šifra: PECTOLIT-PLUS Kategoriji: , Oznake: , , , , , , , , , ,

Opis

PECTOLIT plus – dopolnilna rudninska dietetična krmna mešanica za stabilizacijo ravnotežja med vodo in elektroliti za teleta in jagnjeta, ki so ogroženi zaradi driske.

Namen PECTOLIT plus

PECTOLIT plus vsebuje pretežno elektrolite in hitro absorptivne ogljikove hidrate. Sestavine v PECTOLIT plus so namenjene živalim, ki imajo motnje v prebavi in posledično drisko. Vsebovani pektini tvorijo zaščitni film na črevesni sluznici. Uravnoteži preskrbo z vodo in elektroliti in zmanjšuje tveganje za dehidracijo. PECTOLIT plus oskrbi žival tudi z vitamini in minerali s poudarkom na ohranjanju fizioloških funkcij in krepitvi odpornosti. Živalim je zelo okusen. Hitro dostopne sestavine ohranjajo žival v dobri kondiciji.

Navodilo

V primeru tveganja za prebavne motnje, v obdobju med prebavnimi motnjami ali v obdobju rekonvalescence po prebavnih motnjah (diareja). 1 do 7 dni (1 do 3 dni, če se krmi samo s to krmo). Pred uporabo je priporočljivo poiskati mnenje veterinarja.

Teleta: ob pojavu driske dvakrat dnevno 100 g v 2 litra tople vode (38 °C). Običajno je učinkovito krmljenje že v 1 – 2 dneh. Po potrebi krmiti še nekaj naslednjih dni. Krmiti lahko začnemo po obdobju krmljenja kolostruma. Mleko odstavimo.
Krmimo lahko tudi preventivno pred pojavom driske. 50 g na žival v mleko ali mlečni nadomestek. Napajalni avtomati: 3 kg na 25 kg mlečnega nadomestka.

Jagnjeta, kozliči: po volji. 50 g na liter vode.

Na voljo v 3 kg vedrih.

Izdelek spada med Over Agro in Over Vet izdelke skupine Over Group.

Dodatne informacije

Teža3 kg
Ean koda